Bu Blogda Ara

22 Aralık 2012 Cumartesi

HTML Nedir ve Nasıl kullanılır?

Merhabalar..
İlk Html dersimize başlıyoruz. İLk derslerimizden sizleri sıkmak istemiyorum ve html nedir? diyerek ilk dersimize başlıyoruz..

HTML: "HyperText Markup Language" kelimesinin kısaltılmış halidir. Html internet üzerinde web sayfası oluşturmak için kullanılan bir betik dilidir. HTML dosyalarının aktarımı için HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) kullanılır. HTML dosyaları sunucu bilgisayarda .html uzantısı ile saklanır. Hmtl dosyalarını bir derleyici ile derlememize gerek yoktur. Sitemize girdiğimiz zaman bize görüntülenen ilk sayfa index.html'dir.

Html kodlarını bilgisayarımızda bulunan notaped'e yazarız. Html kod yazmak için kullanılan metin düzenleyici programlarda kullanabilirz. ben genellikle notepad++ programını kullanmaktayım ve sizlerede önerebilirim. Bu programda kendi yazdığınız kodları, kullandığınız programlama diline göre renklendirmesini yapıyor ve hata yapma riskimiz azalıyor.

NOT: Kod ezberleyerek veya kopyala-yapıştır yaparak html öğrenmeye çalışmayınız. Başarılı olmak istiyorsanız biraz daha fazla vakit ayırıp farklı örnekler yaparak hem eğlenin hemde öğrenin.

"Öğrenmenin en iyi yolu öğretmektir."

Web sitelerinin içerisinde bulunan kodlar yukarıdan aşağıya doğru çalışmaktadır.

Şimdi Html kod yazarken kullandığımız etiketleri tanıyalım. Html kod yazarken açtığımız her etiket içerisine yazdığımız kodlar bittikten sonra kapatılmalıdır. "/" karakteri ile aşağıdaki örneklerde olduğu gibi etiketler kapatılır.

HTML Etiketi: Yapacağımız her sitede bu etiket kullanılır. Açılan her html etiketi aşağıdaki örnekte olduğu gibi kapatılmalıdır. kullanım şekli:



HEAD Etiketi: doküman hakkında verilerin tutulduğu başlık bölümünü tanımlar. Kullanım şekli:




TİTLE Etiketi: İnternet sayfanızı açtığınızda; sayfamızın adının gösterildiği kısımdır. Head etiketi içerisinde bir kez tanımlanır ve sayfamızın adını gösterir. Kullanım şekli:



Bu örnekte görüldüğü gibi sayfamıza bir isim vermiş olduk.

BODY Etiketi:
Düz metin, resimler ve diğer görsel temalar gibi sayfanın gövdesini oluşturan içeriğin başlangıcını ve sonunu tanımlayan etikettir. Html etiketi içerisinde kullanılır. Aşağıdaki örnekte body etiketini kullanarak siytemize bir resim ekledik.


Bugün kü dersimiz bu kadar arkadaşlar ilk dersimizde sizleri çok fazla yormak istemiyorum bir sonraki dersimizde görüşmek üzere..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder