Bu Blogda Ara

6 Haziran 2010 Pazar

visual basic'te "Show, Hide, BringToFront, SendToback" Metotları

Merhaba arkadaşlar. Bu günkü dersimizde visual basic'te "Show, Hide, BringToFront, SendToback" Metotlarını inceleyeceğiz.

1. Show() Metotdu:

visual basic programında uygulama çalıştıgında seçilen formla uygulama başlar. biz bir form üzerinden ikinci forma gecip orada uygulma yapmak istiyorsak ne yapacağız. şimdi bunu öğrenmek için bir örnek yapalım. visaul basic programında bir form oluşturalım ve forma bir buton atıp adını 'form2'ye geç' yapalım. ardından projeye bir form daha ekleyelim. form1 dekı butonun clığine gidelim.

Form2.Show()

bu kod parçası form2'yi ekrana getirir. butana bastığımızda uyarı ekranı seklınde bir form çıkarmak ve sadece bu forumun etkın olmasını istiyorsak;

Form2.ShowDialog()

kod parçası kullanılır.

2. Hide() Metodu:

form uygulamalarında formları göstermemiz gerektiği gibi kapatmamızda gerekebilir. bir formu kaldırmak için 3 yol vardır.

Form_ismi.Close() --- Açılan formu kapaltır.
Me.Close() ---------- Bu formu havızadanda siler ve formu kapaltır.
Form_ismi.Hide() ---- Form gizlenir ancak havızadan silinmez.

3. BringToFront ve SendToBack Metotları:

uygulamalarda birden fazla form bulunuyorsa bu formları öne getirmek veya en arkaya göderip birbiri arasında geçiş yaptırmak için kullanılır.

Form_ismi.BringToFront() ------- Formu en öne getirir.
Form_ismi.SendToBack() ------- Formu en arkaya gönderir.

1 yorum:

  1. MErhaba Ahmet,
    "Form_ismi.SendToBack() ---Formu en arkaya gönderir." yazmışsın ama birden çok formda denediğimde uygulanmıyor bu kod. Sende denersen ve burada paylaşırsan sevinirim.
    Başarılar...

    YanıtlaSil