Bu Blogda Ara

1 Haziran 2010 Salı

Buton yakalama oyunu

merhaba arkdslar.. her zman programlamya başlarken sıkıcı kodlar yazmamalıyız birazda bizi eylendiren uygulamalar yapmak bize progrmlamayı sevdirir. şimdi buton yakalama oyunu yapalım.

microsoft visual studio programımızı açalım. file-new-project yolunu izleyerek yeni bir proje olusturalım. formumuza bir tane buton ekleyelim. butonumuzun text özelliğini "Yakala" yapalım. name özelliğinide btnyakala olarak değiştirelim.

şimdi yapacagımız uygulamdan biraz bas edelim. form üzerinde bir tane butonumuz olucak ve biz bu butonu yakalamaya calısacagız ancak butan sürekli olarak hareket edeck bız onu yakalayabılırsek "bırak beni" dıye bır uyarı verecek.

şimdi formumuza eklediğimiz butonumuzu seçelim ve butonun mauseenter iventına gidelim. mauseEnter iventi mausun butonun uzerıne gelince çalışan iventtır.bız butonun bızden kaçmasnı ıstedıgımız ıcın mauseEnter ıventını kullanıyoruz. şimdi butonun form üzerindeki konumunu değiştirmek için bize sayılar lazım. c# da rastgele sayı üretmek için random sınıfı kullanılır. bizde random sınıfını kullanalım ve olusturdugumuz buton kontroluun left ve top özelliklerine 0-500 arası rastgele sayılar üretlim ve butonun hareket etmesını sağlayalım.

random r = new random();
btnyakala.Left = r.Next(0, 501);
btnyakala.Top = r.Next(0, 501);

butonu yakaladıgımız zamanda bize uyarı vermesi için butana cıft tıklayarak clık_ıventına gıdelım ve orayada;

messegebox.show("bırak beni");

yazarak butonun bizi uyarmasını sağlayalım..

iyi eylenceler....

3 yorum:

  1. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. form aplicaitonda çalıştı fakat ben bunu asp.net ortamında yapmak istiyorum nasıl yaparım..asp.net te calıştırdığımda left.ve topta hata verdi.

    YanıtlaSil